Bil Gates: Ove knjige svi treba da pročitaju ovog ljeta

Dodajte komentar

I Bil Gejts će ovog ljeta ići na odmor ali to ne znači da će se  i njegov mozak odmarati navodi Biznis insajder. Poznati ljubitelj knjiga, ove knjige preporučuje svakome, a teme su od biznisa i matematike do porijekla i humanosti.

’Seveneves’ – Neal Stephenson

Gejts je stigao do ove knjige po preporuci prijatelja, a inače voli da čita naučnu fantastiku. Ovaj roman je potpuno nesvakidašnji.

’The Power to Compete’ – Hiroshi Mikitani i Ryoichi Mikitani

Osnivač Rakutena i izvršni direktor Hiroši Mikitani u razgovoru s svojim ocem ekonomistom priča o mogućim načinima da se oporavi japanska ekonomija. „Iako se ne slažem sa svim što je Hiroshi predložio u svom programu, postoje neke dobre ideje”, rekao je Bil.

’ Sapiens: A Brief History of Humankind’ – Yuval Noah Harari

Ovaj istoričar prati ljudski put kroz kognitivna, agrikulturalna i naučna otkrića. „I ja i Melinda smo pročitali ovu knjigu koja nas je podstakla na brojne rasprave za stolom

’How Not to Be Wrong’ – Jordan Ellenberg

Poznati profesor matematike rastumačio je koncept kako bi pokazao “matematičko razmišljanje” koje se može koristiti bilo gdje. Iako se misli da je matematika uvjek komplikovana Gejtsu se sviđa kako je ovaj autor pojednostavio stvari.

’The Vital Question’ – Nick Lane

Biohemičar pretpostavlja da oslanjanje na energiju može objasniti eksploziju od jednostavnih, jednoćelijskih organizama pa sve do složenih oblika života.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *