ZZZCG: Poziv za nezaposlene za učešće u pilot programu

Dodajte komentar

Zavod za zapošljavanje ZZZ pozvao je nezaposlene sa stečenim visokim obrazovanjem da se u narednih deset dana prijave za učešće u pilot programu pod nazivom Stop sivoj ekonomiji. Program će se sprovoditi za 100 nezaposlenih i trajaće četiri mjeseca.

U prvom dijelu programa učesnici će se, u periodu do 30 dana, osposobiti za rad kroz tri modula – razvoj ličnih i stručnih kompetencija i bezbjednosti na radu“, navodi se u pozivu.

U drugom dijelu programa, kako je objašnjeno, osposobljeni učesnici će se zaposliti na određeno vrijeme u trajanju od tri mjeseca.

Program se sprovodi u Glavnom gradu Podgorica, Prijestonici Cetinje i svim crnogorskim opštinama. Za osobe angažovane u programu van mjesta prebivališta, obezbijeđen je prevoz, odnosno smještaj.

Pilot program se sprovodi u okviru projekta Evropske unije EU, pod nazivom Aktivne mjere tržišta rada za zaposlenost u saradnji sa upravama policije i za inspekcijske poslove kao i Poreskom upravom PU.

Učesnici programa će se zaposliti na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenicima pri registraciji poreskih, kao i obveznika doprinosa i osiguranja.

Planira se zapošljavanje i na poslovima kontrole ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji, primjene pozitivnih poreskih i propisa iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i obavljanja upravnih i drugih mjera i radnji u cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti.

Učesnici programa će se zaposliti na poslovima pružanja pomoći službenicima prilikom kontrole prelaska državne granice, kretanja i boravka stranaca, prijavljivanja i odjavljivanja njihovog boravišta i izdavanja viza.

Na poziv se mogu prijaviti nezaposleni do 29 godina, koji imaju visoko obrazovanje i najmanje devet mjeseci radnog iskustva.

Prijava se, uz biografiju, podnosi birou rada, prema mjestu prebivališta.

Izbor učesnika programa obaviće PU i uprave policije i za inspekcijske poslove, na osnovu ocjene ličnih osobina i poznavanja pozitivnih propisa koji se odnose na poslove obuhvaćene pozivom.

Provjera znanja i psihološka testiranja organizovaće se u područnim jedinicama ZZZ, u roku od sedam dana od isteka roka za prijem prijava.

Podnosilac prijave će o ishodu prijave biti obaviješten u roku od pet dana od donošenja odluke o izboru učesnika programa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *