Studenti počeli praksu u okviru AmCham Program stažiranja

Dodajte komentar

U Programu stažiranja Američke privredne komore u Crnoj Gori ove godine učestvuje 27 studenata završne godine studija, koji će obaviti tromjesečnu praksu u nekoj od 15 kompanija članica. Program stažiranja trajaće do 11. jula 2016. godine.

Dr Marko Miročević, izvršni direktor AmCham Montenegro kazao je kako AmCham Program stažiranja pruža studentima priliku da steknu vrijedno iskustvo u radu u privatnom sektoru, neposredno prije sticanja diplome.

– Vjerujem da je ovaj Program u skladu sa svjetskim standardima, budući da u većini razvijenih zemalja upravo putem ovakvih praksi studenti imaju priliku da ostvare prve poslovne kontakte -akazao je Miročević.

Program stažiranja omogućava studentima da završe praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome. Pravo na učešće u Programu imali su studenti sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran. Ove godine primljeni su studenti sa sledećih studijskih programa: ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam i političke nauke.

Kompanije – članice AmCham Montenegro, koje su učestvovale u ovogodišnjem Programu stažiranja su: Daily Press Vijesti, Deloitte, Crnogorski Telekom, Represent Communications, Kingscliffe Distribution Montenegro – DHL, Telemont, Univerzitet Mediteran, Čikom, Stratex Development, Gintasmont – Hotel RAMADA, Hotel Regent Porto Montenegro, McCann Podgorica, Telenor, Societe Generale Montenegro, Erste banka i AmCham kancelarija. Pored pomenutih članica, kompanija Business Art, koja je u procesu pristupanja članstvu AmCham-a, je takođe primila jednog studenta na praksu.

AmCham Program stažiranja sprovodi se šestu godinu za redom, a od 2011. godine do danas, u Programu je učestvovalo više od 100 studenata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *