Wizz Air od avgusta leti iz Podgorice: Za 25 eura do Milana i Minhena

Dodajte komentar

Mađarska niskotarifna kompanija Wizz Air letjeće od 20. avgusta dva puta sedmično iz Podgorice prema Milanu i Minhenu, po cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.

Izvršni potpredsjednik Wizz Air-a John Stephenson, najavio je uspostavljanje dvije nove linije prema Podgorici, počev od 20. avgusta.

Uvodi se linija prema Milanu i aerodromu Bergamo utorkom i subotom od 20. avgusta, a prema Minhenu i aerodromu Memingen četvrkom i nedjeljom od 21. avgusta“, rekao je Stephenson na zajedničkoj konferenciji za novinare Ministarstva održivog razvoja i turizma, Wizz Air-a i Aerodroma Crne Gore.

Cijena karte je, kako je dodao, od 24,99 eura u jednom pravcu, a avio karte su u prodaji od danas.

Takođe postoji Discount club, koji broji više od 850 hiljada članova, sa zagarantovanim minimalnim popustom od deset eura za svaki let i uštedom od pet eura na svaku veliku kabinsku torbu“, rekao je Stephenson.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, kazao je da potpisivanje sporazuma sa Wizz Air-om treba da obezbijedi povezivanje Crne Gore sa Bavarskom i Lombardijom.

Od avgusta imamo cjelogodišnje letove na tim relacijama i siguran sam da će broj turista sa ovih područja biti veći“, naveo je Gvozdenović.

 

Komercijalni direktor Aerodromi Crne Gore, Ivan Kusovac, podsjetio je da je to već treća niskobudžetna aviokompanija koja leti ka Crnoj Gori.

Saradnju sa Ryanair-om smo počeli 2013. godine, a od ove godine sarađujemo i sa easyJet-om“, rekao je Kusovac.

On je ocijenio da je dolazak Wizz Air-a veliki uspjeh za ne tako veliko tržište kakvo je crnogorsko, kao i da će imati veliki značaj za razvoj turizma.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristian Posa, kazao je da su ciljevi Mađarske i Crne Gore pospješivanje ekonomske saradnje, što je posebno naglašeno na ekonomskom komitetu.

Pomoći ćemo da i dalje ekonomske prilike između dvije države budu što bolje“, dodao je Posa.

Wizz Air je jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi, osnovan 2004. godine i sa 20 miliona prevezenih putnika.

Aviokompanija ima 22 operativne baze u 12 država, 420 linija u opticaju na 124 destinacije u 39 zemalja.

Wizz Air ima flotu od 67 aviona oznake Airbus i zapošljava oko 2,6 hiljada visokoedukovanog osoblja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *