Spin-doktor koji će Trampa učiniti predsjednikom

Dodajte komentar

Donaldu Trampu (67) ne samo da je krenulo otkako je za ličnog spin-doktora angažovao Pola Manaforta, nego izgleda da ga, na čelu sa ovim već više puta potvrđenim stručnjakom, ništa ne može zaustaviti. Ili malo šta.

Pola Manaforta optužuju da se u predizbornim kampanjama, u kojima navodno za njega nema tajni, služi „Gestapo metodama“. Ma šta to značilo.

Manaforta smatraju jednim od „najvažnijih polit-profija u posljednjih 40 godina“, vašingtonskim insajderom i mračnim lobistom. Koji je uveo red u Trampovu razbarušenu ekipu. I lansirao izborni slogan „Učinimo Ameriku opet velikom“.

Zahvaljujući njegovim vezama u Vašingtonu, mnogi nepoželjni diktatori dobili su u Americi prijem i prolaz. On se, zamjera mu se, nije obazirao na američke interese kad je savjetovao Viktora Janukoviča, na primer.

Ali pomogao je i Džeraldu Fordu da pobedi Ronalda Regana, a onda se, kad je trebalo, našao i Reganu, kad je došlo vrijeme da predsjednik bude on.

Sa Rodžerom Stounom je osnovao firmu Black , Manafort, Stone&Kelly koja je vodila izborne kampanje Dordža Buša, Boba Dojla i Džeka Kempa. Nema bolje reklame od takve reklame: u Americi mnogi smatraju da je svakom ozbiljnom kandidatu, umjesto predizborne kampanje, bolje da prosto angažuje Manafortovu firmu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *