Societe Generale banka Montenegro isplaćuje dividendu

Dodajte komentar

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro SGME usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju Banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora, u kom se navodi da je Banka u 2015. ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate.

Za 10 godina poslovanja Societe Generale Grupe u Crnoj Gori, Banka je u 2015. ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate koji su omogućili i raspodjelu dijela dobiti akcionarima banke.

Banka će svojim akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od 2.103.453,60 eura, što čini 33 odsto ukupnog profita banke“, saopštili su iz Societe Generale banke Montenegro.

Kako ističu, prošlogodišnji uspjeh banke je odraz povećanog broja klijenata u svim segmentima poslovanja-sa građanima, malim i srednjim preduzećima i privrednicima. “Rezultati potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro ima jednu od vodećih pozicija i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima, sa konstantnim povećanjem svog tržišnog  učešća u svim segmentima”, navodi se u saopštenju.

Postignuti rezultati prepoznati su i van granica Crne Gore-Societe Generale banka Montenegro je dobila dva međunarodna priznanja za najbolju banku u Crnoj Gori, od magazina The Banker u izdanju Financial Times-a, te magazina Euromoney-Award for Excellency 2015.

Iz SGME su kazali da je na sjednici usvojena i odluka o imenovanju članova Odbora direktora Banke.

Za predsjednika Odbora je ponovo izabran Milorad Katnić, potpredsjednik je Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale banke za Evropu, a članovi su i glavni izvršni direktor Banke Miroslav Hiršl, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija Sonja Miladinovski i direktorka kompanije “13.jul-Plantaže” Verica Maraš.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *