Radulović: Buka, taksi usluge i parking i dalje nepopravljivi problemi

Dodajte komentar
Zadovoljavajući rezultati dosadašnjeg toka turističke sezone pokazuju da su najave za naredni period više od 17 posto u odnosu na prošlu godinu. To nagovještava uspješnu sezonu uz brigu svih u otklanjanju prošlogodišnjih nedostataka, kazao je za Skala radio Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i jedan od suvlasnika hotela “Splendid”.

Buka i dalje ostaje neshvatljivo nepopravljiv problem, a ove godine je izražen i novi problem taksista.

Kada se sjedne u taksi ne zna se koliko će ta vožnja koštati, u jednom pravcu je 3 eura npr, a u istom pravcu na povratku, može da bude i 30 eura, što stvara izuzetno lošu sliku, još goru neko što je stvara buka“, smatra Radulović.

Na pitanje ko tome može stati na kraj, Radulović je odgovorio dobra volja i kontrola uz baždarenje taksimetara.

Taksisti mogu da formiraju cijenu kakvu oni hoće i imaju po pet različitih cijena. U ovoj oblaasti postoje  velike zloupotrebe. Taksisti mogu da se parkiraju gdje niko ne može a pokrivaju ih određeni službenici iz državnih institucija“, mišljenja je Radulović.

Postoji sumnja, kazao je on, da je dio vozila koji se koriste za taksi usluge vlasništvo državnih službenika koji unajme vozača da radi za njih.

Kada je riječ o gužvama u saobraćaju na našim putevima, njih će vazda biti i kada se završe trenutni radovi“, rekao je on.

Međutim, navodi Radulović, završetkom radova biće značajno bolji protok vozila.

Treba se strpiti još desetak dana jer ćemo svi biti zadovoljni kada se budemo vozili bulevarom od kotorske raskrsnice pa do kraja Bečića bez prekida. Ovo je godina  kada treba da ostavimo dobru percepciju turista kako bi se vratili i doveli nove sljedećeg ljeta“, poručio je Radulović.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *