MA: Zaposlenima plate 15. u mjesecu, u toku isplata februarskih

Dodajte komentar

Predstavnici nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines MA saopštili su da nije istina da piloti i drugi zaposleni u preduzeću ne primaju zarade od oktobra, već da se u kompaniji završava isplata februarske plate.

Oni su, reagujući na tekst Vijesti o mogućem protestu pilota i obustavi planiranih letova zbog neizmirenih zarada, kazali da se u MA završava isplata februarske plate, koju zaposleni, po pravilu, dobijaju svakog 15- og u mjesecu.

U kompaniji tvrde i da do sada ni od jednog državnog organa, niti resornog Ministarstva, nijesu dobili bilo kakvu informaciju da je stigao zahtjev pilota o eventualnom zaustavljanju saobraćaja.

Pretpostavljamo da je javnosti poznato da od ove godine MA isplaćuje zarade u bruto iznosu, što dodatno opterećuje dinamiku njihovih isplata, ali plaćanje obaveza prema državi nema alternativu“, poručili su predstavnici aviokompanije.

Oni su dodali da nemaju namjeru da se bave odgovorima na novinarske i druge navode, jer su skoncentrisani na rješavanje problema i obaveza koje opterećuju svakodnevni rad MA.

Zato smo uvijek reagovali onda i samo kad smo procijenili da određeni tekstovi mogu ugroziti komercijalno poslovanje ili već stečeno povjerenje partnera MA, kako bismo sačuvali, na sreću, sve veći putnički potencijal i odlične komercijalne rezultate u proteklom periodu“, kazali su predstavnici MA.

Oni su naveli i da su svjesni toga da su aktivnostima na ispravljanju dugogodišnjih problema reflektovanih u milionskim dugovima, naljutili mnoge koji, čim se ukaže prilika, umjesto direktno, to rade skrivajući se iza medijskih naslova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *