Dubrovnik udvostručio cijene parkiranja – sat 5,25 eura

Dodajte komentar

Na početku turističke sezone u Dubrovniku su udvostručili cijenu parkiranja u gradu.  Do kraja oktobra će za sat parkiranja u zoni najbližem starom gradskom jezgru , kao i drugoj poslovnoj zoni morati izdvojiti 40 kuna (5,25 eura). To je najskuplji sat parkiranja u Hrvatskoj.

U Dubrovniku imaju oko 2.000 parkirnih mjesta, kojima upravlja gradsko komunalno preduzeće Sanitat koje zaračunava parkiranje i u drugim parkirnim zonama.

Odluka o udvostručenju cijene za parkiranje opštinska uprava donijela je prošle godine, te su na 40 kuna podigli cijenu parkiranja u drugoj, zelenoj zoni, piše na internet stranici Sanitata.

Stanovnicima nude mjesečne karte po cijeni od 60 kuna (7.9 eura) za drugu i treću zonu, tako da će najskuplje cijene parkiranja na tim parkiralištima plaćati turisti i posjetioci.

U prvoj, ljubičastoj, poslovnoj zoni moguće je parkirati najviše dva sata, svaki košta 10 kuna, dok je u drugoj zoni moguće satno neograničeno parkiranje uz plaćanje 40 kuna između 6 i 2 sata ujutro. U trećoj, žutoj zoni, cijena je 10 kuna po satu.

Dnevne ulaznice za drugu i treću zonu iznose 600 kuna (79 eura) ili 130 kn (17 eura).  Oko četvrtina parkirnih mjesta je u crvenoj zoni. Dnevna karta u najskupljoj, crvenoj zoni će koštati 800 kuna (105 eura).

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *