Kako BMW zamišlja auto budućnosti (FOTO)

Dodajte komentar

Njemački proizvođač nedavno je povodom stogodišnjice postojanja predstavio futuristički koncept Vision Next 100. Uoči azijske prezentacije, koja će se održati u Pekingu, BMW je izašao u javnost sa novim fotografijama ovog vozila.

Vision Next 100 je automobil sa 4 vrata, dizajniran pod uticajem hibridnog sportskog modela i8. Opredijelivši se da vozilo budućnosti ima karoseriju limuzine, BMW šalje poruku da će ova vrsta automobila i dalje predstavljati osnovu game bavarskog proizvođača iako SUV/krosover i MPV vozila sve više preuzimaju primat na tržištu.

Koncept je dugačak 4.900 mm, što ga po veličini svrstava u rang sa aktuelnim BMW-om Serije 5. Međutim, sa visinom od 1.370 mm koncept je dosta niži od “petice”, i više naginje ka kupe limuzini, poput Serije 6 Grand Coupe. BMW je izbacio klasične centralne krovne nosače, pa je pristup putničkoj kabini znatno olakšan, dok se i prednja i zadnja vrata otvaraju nagore.

U kompaniji kažu da je unutrašnjost izrađena isključivo od recikliranih materijala.

Vision Next 100 može da se vozi na dva načina: Boost mod podrazumijeva da vozač ima punu kontorlu nad automobilom, dok u Ease modu vozilom upravlja auto-pilot.

Njemački proizvođač pamti svoju prošlost, ali je zagledan u budućnost, što je pokazao ovim konceptom koji predstavlja najavu sljedećih 100 godina kompanije, piše B92.

U okviru proslave 100. rođendana kompanije, BMW će predstaviti još tri koncepta u 2016. Prvi je Rolls-Royce Grand Sanctuary, čija premijera je zakazana za jun, a do kraja godine uslijediće i koncepti preostala dva brenda koja posluju u okviru grupacije (MINI i BMW Motorrad).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *