Evo kako izgleda savršeni poslovni rezime

Dodajte komentar

Kao što je najbolji produkt pokazatelj da je posao dobro urađen, tako i najbolji poslovni rezimei pokazuju vaše vještine i ostavljaju snažan utisak.Više pasusa: Mnogobrojni pasusi učiniće da se vaš rezime brzo i lako skenira, kao i pomenute pozicije, datumi, firme i drugo. Takođe, djelovaće kompaktno, a daje više prostora listi stvari koje ste uradili.

Kratko: Ljudi provedu samo od 5 do 30 sekundi čitajući vaš rezime, a to nije dovoljno ni za pola a kamoli za cijelu stranu. Kada je rezime suviše dug, to samo smanjuje kvalitet svakog podatka. Fokusirajte se na važne stvari i istaknite ih. Jedna stranica vam je sasvim dovoljna, ali ako iza sebe imate najmanje jednu ili više decenija raznovrsnog iskustva neka budu najviše dvije strane.

Koristite tabelu: Umjesto da razdvajate pasuse pomoću dugmeta “Space” koristite tabelu sa nevidljivim kolumnama.

Koristite “Bullet”: Veliki blokovi teksta su odbojni, obilježite svaki pasus da bude vidljiv, a to je najefektnivije “buletima” odnosno crnim tačkama.

Odgovarajući font: Najklasičniji font s kojim nema greške jeste Times New Roman 12, ali mogu se dozvoliti manja odstupanja, kao i bold, italics tamo gdje je to potrebno.

Format dobrog rezimea trebalo bi ovako da izgleda:

save

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *