Alibaba potukla sva očekivanja

Dodajte komentar
CEO Alibabe Jack Ma

Prihodi Alibabe, kineske platforme za trgovinu preko interneta, skočili su u prva tri meseca ove godine za 39% u odnosu na isti period 2015. To je najbrža stopa rasta za poslednja četiri kvartala.

Prihodi Alibabe su u tri meseca, zaključno sa martom, dostigli 24,18 milijardi CNY (3,75 milijardi USD), navodi se u kvartalnim rezultatima kompanije.  To je signal da se kompanija Alibaba suprotstavila usporavanju kineske ekonomije i jačanju konkurencije na najvećem svjetskom tržištu za onlajn trgovinu.

Podaci o kvartalnim prihodima su, takođe, iznad prognoziranog rasta analitičara od 33%, izvještava njujorška agencija Bloomberg.

Naši izvrsni rezultati iz prvog kvartala su odraz jedinstvene snage našeg ključnog onlajn trgovanja, uprkos izazovnim ekonomskim uslovima“, izjavila je finansijska direktorka Alibabe, Megi Vu.

Alibaba je dominantan igrač u onlajn trgovini, a procjenjuje se da njegova platforma Taobao drži više od 90% onlajn tržišta za direktne kupoprodajne transakcije među klijentima, a manja platforma Tmall više od polovine tržišta za transakcije među preduzećima i klijentima.

U cijeloj finansijskoj godini, zaključno sa martom 2016. godine, neto prihodi Alibabe su uzletjeli za čak 196%, na 11,08 milijardi USD.

Bruto obim robe, merilo vrijednosti onlajn prodaje, porastao je u prvom tromjesečju za 24% na godišnjem nivou, na 115 milijardi USD, dok je u čitavoj prethodnoj fiskalnoj godini dostigao 485 milijardi USD.

Sinteza

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *