McDonalds pored burgera nudi i priliku za zaradu, pogledajte kako

Dodajte komentar

Tokom prošle godine cijena akcija McDonalds-a je porasla čak 26 odsto, a prema Financial Times-u, do kraja ove godine bi mogla da poraste dodatnih 14 odsto.

McDonald’s je odlučio da proširi svoje tržište i na Aziju. Nedavno je objavljeno da će ovaj gigant među restoranima brze hrane u Kini, Hong Kongu i Južnoj Koreji u narednih 5 godina otvoriti 1500 novih restorana. U ovoj regiji McDonald’s već ima 2800 restorana ali fokus ovog novog plana biće uglavnom Kina.

Kina je trenutno treće po veličini tržište McDonald’s-a, iza SAD-a i Japana, ali se kompanija nada da će se Kina uskoro popeti na drugo mjesto, što ne bi trebalo da predstavlja prevelik problem kako ova zemlja ima najveću stopu rasta kada je u pitanju potrošnja njenih proizvoda. Tokom prvog kvartala prodaja u već postojećim restoranima porasla je 3.6 odsto, što je između ostalog uticalo i na rast cijene akcija ove kompanije.

Pored toga, nedavno objavljen izvještaj o poslovanju tokom prvog kvartala ove godine pokazao je bolje rezultate nego što su ekonomisti očekivali. Nova platforma u ponudi ovog lanca restorana brze hrane koja obuhvata cjelodnevni doručak pokazala se više nego uspješnom.

U cilju uspešnije borbe sa konkurencijom kao što su Chipotle Mexican Grill i Shake Shack, McDonalds je od oktobra prošle godine omogućio svojim gostima da tokom cijelog dana mogu da naruče jela koja su se ranije nudila u meniju doručka samo u prepodnevnim časovima. Ovaj potez značajno je povećao prodaju, a samim tim i zaradu.

Tokom prvog kvartala McDonalds je ostvario prihod od 5.9 milijardi dolara. Rast zarade na godišnjem nivou je bio neverovatnih 46 odsto, a prihodi od franšiza su porasli pet odsto na 2.15 milijardi dolara.

Izvor: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *