11 smiješno jednostavnih proizvoda koji su tvorcima donijeli milione

Dodajte komentar

Izgleda lako, zar ne? Ali, neki su bili te sreće i pameti, pa su smislili bitne i manje proizvode koji su toliko postali popularni, da su kreatorima donijeli milione.

11

Smajli (Smile).
Američki umjetnik Harvi Bal (Harvey Ball) izumio je čuveni smajli 1963. godine. Plaćeno mu je samo 45 dolara za prava. Odmah zatim, dva brata, Bernard i Mari (Murray) Spain, shvatili su da smajli ima veliki marketinški potencijal. Uspjeli su da zarade 50 miliona dolara za prodaju licencirane slike.

1

Skočko
Ovo je jedna od najpopularnijih igrački na svijetu. Izumitelj Ričard Džejms (Richard James), slučajno je došao na ideju kada je ispustio spiralu na pod. Zahvaljujući tome, Džejms i njegova porodica zaradili su 250 miliona dolara.
3Čičak.
Ideja za čičak došla je Džordžu de Mestralu nakon što je ispitiao sjeme čičak-biljke pod mikroskopom. Bio je zadivljen sposobnostima malih kukica da se drže za skoro ništa. Danas, Mestralnov izum prodaje se širom svijeta i zarađuje oko 100 miliona godišnje.
4Lude slamčice.
Neko je jednom došao na ideju da natera dijete da pije prirodan sok ili mlijeko, prije nego gazirana pića. Rezultat su bile ove neobično oblikovane cjevčice. Postale su veoma popularne u svijetu.
5Jastuci-ljubimci.
Djeca vole plišane mede i mekane igračke. Dženifer Telfer (Jennifer Telfer) primijetila je da njen sin voli da koristi ovakve igračke kao jastuk. Došla je na ideju da ovakvi veliki, udobni „krzneni“ jastuci mogu da budu u obliku različitih životinja.
6Punjene životinje.
Plišane mede popularne su već duže vrijeme, bezbjedne su za decu. Ali Taj Varner (Ty Warner) uspio je da ponudi tržištu novu vrstu igračke – koja je punjena plastičnim kuglicama. Varner je zaradio milione za ovaj izum.
7Ćebe sa rukavima (Snuggie).
Nevjerovatno jednostavan i nevjerovatno popularan proizvod. Nije poznato koliko je tačno zaradio njegov izumitelj Skot Bojlen (Scott Boilen), ali tokom prve godine prodato je više od 20 miliona ćebića.
8Hula-hop.
Još jedna igračka koja je postala popularna za veoma kratko vrijeme. Preko 100 miliona primjeraka prodato je širom svijeta. Ideja je nastala kada je neko vidio djecu kako se igraju obručem od bambusa. Zamijenili su bambus plastikom – i ubrzo zatim postali bogati.
9Flaster.
Može se naći u svakom domaćinstvu. To je najjednostavniji oblik prve pomoći, štiti ranu od infekcije i pomaže da se zaliječi. Flaster je pronašao 1920. godine istraživač koji je radio za kompaniju „Johnson & Johnson“, nakon što se njegova žena posjekla dok je spremala hranu.
10Kroksice.
Jedno vrijeme činilo se da će kroksice biti fenomen kratkog trajanja, međutim ušle su u širu upotrebu, kroz sve generacije. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će plastične papuče za kupatilo postati moderna svakodnevna obuća. Nakon što je prva serija rasprodata, kreatori Kroksica shvatili su pravi tržišni potencijal. Sada kompanija zarađuje milione.
111Stikeri.
Iako je to samo parče papira sa linijom lepka, koji se lako može zalijepiti za različite objekte, popularnost ne opada. Ideja je nastala slučajno. Spenser (Spencer) Silver je razvijao novi tip ultra jakog lijepka, i naišao na nešto što se lako lijepi i odljepljuje. Dr Silverovo bogatstvo procjenjuje se na milijardu dolara.
Izvor: Bizlife.rs
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *