Aplikacija koja govori u koje doba dana vam mozak najbolje funkcioniše

Dodajte komentar

Britanski programeri stvorili su aplikaciju koja prati naše raspoloženje i ‘snagu’ mozga kako bi shvatili u kojem trenutku u danu on radi najbolje

Moo-Q aplikacija bilježi našu sposobnost pamćenja i brzinu obrade podataka, kako otkrila radi li mozak bolje noću ili danju, te kad smo srećni ili tužni. 

„Ako ste primijetili, vaš mozak najbolje rezultate daje rano ujutro, stoga bi možda bilo dobro da tad uradite važne zadatke koji zahtijevaju više moždanih aktivnosti i na koje morate biti više koncentrisani“, sugeriše dr. Sophie von Stumm s Goldsmiths Univerziteta u Londonu.

Aplikaciju koja šalje upozorenje za praćenje sposobnosti mozga i trenira ga da postane jači, finansira Britanska akademija uz pomoć Hungry Mind Lablondonskog univerziteta.

Nakon završetka pet zadataka, aplikacija stvara kodirani grafikon u boji koji pokazuje naše raspoloženje i snagu mozga tokom dana.

Ekipa psihologa koja stoji iza ove aplikacije planira nakog nekog vremena da ‘povuče ‘ obijene informacije kako bi pokušali da dokuče na koji tačno način raspoloženje uiče na mozak i kognitivne sposobnosti, piše Business Insider.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *