Ovo je 6 rečenica koje će učiniti da prestanete da se plašite pred izazovima

Dodajte komentar

Shelby Skrhak direktorka digitalnog sadržaja i društvenih medija za sajt Success, govori o tome koliko je, i pored velike karijere, uplašena pred nekim izazovima i iznosi šest rečenica uspješnih ljudi kojima je uspjela da pobijedi sebe.

Trenutno radim najstrašniju stvar koju jedna povučena, introvertna osoba može da uradi. Učim kako da se pred tv kamerama pojavim opuštena- govori Shelby. Oduvjek je bila veoma stidljiva pa ju je život poveo u štampane medije iako je maštala da jednog dana vodi vijesti na televiziji.

Danas digitalni mediji šalju multimedijalni sadržaj koji podrazumijeva iskazivanje svih tehničkih mogućnosti, a kako navodi Shelby, ona mora svoje misli i riječi da dijeli pred kamerom. Njene pripreme u studiju za snimanje su počele dok je ona i dalje bila veoma uplašena i pokušavala da smisli razne izgovore da odustane.

Posle brojnih opravdanja koja je smišljala za sebe i govorila ih kolegi shvatila je koliko je to djetinjasto. Pobjednici su oni koji nastavljaju dalje- zaključila je ona.

Shelby Skrhak, uspješna urednica prestižnog sajta odlučila je da podijeli šest savjeta kojih se ona drži i kojima treba da nadglasate izgovore u svojoj glavi.

1. „Ne čekajte da sve bude kako treba. Nikada neće biti savršeno. Uvjek će biti izazova, prepreka i loših uslova za početak. Pa šta? Počnite sada. Sa svakim korakom koji napravite bićete jači i jači, sve više vješti, sa dodatnim samopouzdanjem i dodatno uspješni.“ – Mark Victor Hansen

2. „Govori glasnije. Vjeruj u sebe. Rizikuj.“ – Sheryl Sandberg

3. „Pasivnost uzgaja sumnju i strah. Akcija rađa samopouzdanje i hrabrost. Ako želite da pobijedite strah nemojte sjedjeti kod kuće razmišljajući o tome. Izađite napolje i budite zauzeti.“ – Dale Carnegie

4. „Svi dobri govornici nekada su bili loši govornici.“ – Ralph Waldo Emerson

5. „Radi najbolje što znaš dok ne budeš bolji. Kada budeš bolji, radi bolje.“ – Maya Angelou

6. „Zapamti da si hrabriji nego što misliš, jači nego što izgledaš i pametniji nego što misliš.“ – Christopher Robin

Ove riječi su ohrabrile Shelby Skrhak iako navodi da je i dalje preplašena kada treba da pošalje mejl šefu ili slično ali je odlučna da snimi intervju i da veoma ležerno govori pred svima.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *