Najneobičniji auto sajma u Pekingu košta 1,85 miliona dolara

Dodajte komentar

Kineski SUV IAT Kalman, zasnovan na Fordu F-150, izgleda kao da je pravljen da bude nevidljiv za radare. Pa ipak, nije u pitanju vojno vozilo već luksuzni automobil koji košta više od najskupljeg serijskog Ferrarija ili McLarena.

Dizajner Kalmana vjerovatno je u glavi imao sliku “betmobila” kada je oblikovao ovaj SUV, a jedan od uzora iz automobilske industrije mogao je da bude i Lexus LF-NX Concept, koji je takođe imao izgled borbenog “stelt” vozila.

U svakom slučaju, konačan produkt po ekstremnom dizajnu spoljašnjosti zasijenio je čak i jedan Hummer H1.

Foto: auto.sina.com.cn

Kineski mediji navode da je kao osnova za ovo neobično vozilo poslužio Ford F-150, i da se ispod haube nalazi 6.8 litarski V10 benzinac sa 367 ks. Ako se zna da najskuplji F-150 košta oko 70.000 dolara, prosto je nevjerovatno da kineski proizvođač za ovaj SUV traži čak 1,85 miliona dolara!

Foto: auto.sina.com.cn

Ipak, Kinezi vjeruju da će Kalman pronaći put do bogate klijentele kojoj je bitna ekskluzivnost, s obzirom da je predviđena ograničena serija od samo 10 primjeraka.

Ako ste možda pomislili da je dizajn eksterijera neprivlačan, sačekajte dok ne zavirite u unutrašnjost vozila, koja obiluje ukrasnim detaljima od zlata i drveta.

Foto: auto.sina.com.cn
Foto: auto.sina.com.cn
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *