Najbolje biznis knjige za 2016.

Ne morate biti dio Silikonske doline da biste dobijali savjete uticajnih. Umjesto toga, ukoliko je to sfera vašeg interesovanja i volite da čitate na engleskom, budite prvi i pročitajte neku od ovih knjiga u 2016. godini.

’The Index Card’– autori su Helaine Olen i Harold Pollack. U knjizi objašnjavaju da upravljanje ličnim finansijama nije nikakav bauk. Knjigu finansijskog novinara i profesora odnosa javne politike možete naručiti posle 5. januara, kako objavljuju na Inc.

’The Power of Broke’– čuvenog preduzetnika i televizijske ličnosti Daymond Johna. On je svoj prvi posao započeo sa 40 dolara. Iako mu je to tada djelovalo kao velika prepreka, danas navodi da je nedostatak novca odličan pokretač i snažan preduslov za kreativnost. Možete je naručiti od 19. januara.

’Originals’– Adam Grant je najmlađi ikad priznati profesor na univerzitetu Wharton. On u ovom dijelu istražuje kako originalne ideje i mislioci mogu promijeniti svijet. Datum izdavanja je 2. februar.

’How to have a good day’– od Caroline Webb. U ovoj knjizi se posmatra fenomen svakodnevne priče iz kancelarije, kako izbalansirati život i posao. Dakle, ispituju se najbolji društveno-naučni načini da se izborite sa burnout-om. Naručite od 2. februara.

’How to Make Your Money Last’– koju će objaviti Jane Bryant Quinn, jedan od najčitanijih novinara u oblasti ličnih finansija. On se bavi se najzahtjevnijim izazovima finansijskog planiranja, među kojima i onim kako štedjeti za penziju.

’The Industries of the Future’– čiji je autor Alec Ross, bivši državni sekretar Hillary Clinton. On piše o svojem iskustvu upoznavanja sa startapima u 41. zemlji i indentifikovanju velikih ideja u poslovanju. Knjigu potražite posle 2. februara.

’Superbosses’– knjiga Sydney Finkelstein. Bez obzira na branšu i industriju, lideri imaju nesvakidašnju sposobnost da inspirišu druge. U knjizi je kroz više od 200 intervjua prikazano ko su zapravo super-lideri. Nađite je od 9. februara.

’Sprint’– koju su izdali autori Jake Knapp, John Zeratsky i Braden Kowitz. U zajedničkom radu na inovacijama dolaze do raznih saznanja, a u ovoj knjizi objavljuju jedinstvenu metodu za rješavanje problema tehničkog giganta. Knjiga će biti puštena u prodaju na dan žena 8. marta.

’Find Your Extraordinary’– koju je napisala Jessica Herrin. Knjiga je napisana dijelom kao memoari, a dijelom kao vodič za žene preduzetnike. Knjiga ove inspirativne direktorke naćiće se u prodaji 3. maja.

’The Inevitable’–  koju izdaje Kevin Kelly. U ovoj knjizi se objašnjava uspon pojedinih industrija i neizbježne virtuerne realnosti usljed tehnološkog napradke. Ukoliko vas zanimaju ovakve teme, potražite knjigu posle 7. juna.

Bizlife

Check Also

Jack Ma prodao dionice Alibabe vrijedne 8,2 milijardi dolara

Osnivač kineske kompanije Alibaba, Jack Ma na prodaji dionica inkasirao je milijarde dolara nakon što …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *