Do 10.000 eura po projektu za podsticanje razvoja klastera

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije raspisalo je javni poziv za učešće u “Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2016. godinu”.Odobrena pomoć od strane Ministarstva ekonomije je do 50 odsto, odnosno do 65 odsto (uvećano za 15 odsto klasterima iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave) ukupnih opravdanih troškova, u iznosu najviše do 10.000 eura (bez PDV-a), po jednom aplikantu i projektu“, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Raspoloživa sredstva u 2016. godini za realizaciju ovog Programa su 50.000 eura. Cilj Programa je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Opravdani troškovi podrazumijevaju troškove ulaganja u nematerijalnu i materijalnu imovinu, izuzev IT opreme i saobraćajnih sredstava kao i operativne troškove koji podrazumijevaju troškove osoblja i administrativne troškove, uključujući režijske troškove, koji se odnose na podsticanje klastera da bi se olakšala saradnja, razmjena informacija i pružanje ili usmjeravanje usluga poslovne podrške, promovisanje klastera i upravljanje objektima klastera, organizaciju programa obuka, radionica i konferencija“, objašnjeno je u saopštenju.

Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju poljoprivrednu proizvodnju i preradu, osim primarne poljoprivrede, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti, turizam i ugostiteljstvo.

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije (Rimski trg 46, 81000 Podgorica, IV sprat, kancelarija br. 9), kao i na web stranici Ministarstva.

Poziv je otvoren do 26. maja 2016. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *