Otvorena istraga u vezi sa privazizacijom hotela “AS”

Specijalno državno tužilaštvo je formiralo predmet povodom privatizacije hotela ,,As“ u Perazića Dolu. Predmet je u fazi izviđaja, navodi se na sajtu Specijalnog tužilaštva.

Ministarstvo turizma i održivog razvoja je početkom marta podnijelo krivične prijave protiv šest osoba jer su, kako je objašnjeno, utvrdili da garancija, koja je priložena uz Aneks ugovora nije validna. Prijave su podnijete protiv predstavnika investitora, kompanija Montena invest i Nega turs Vladislava Popovića, Dejana i Nedeljka Gardaševića, Viktora Mazanova i dvije NN osobe zbog dostavljanja lažne garancije Sberbanke na tri miliona eura.

U ponedjeljak je održano parlamentarno saslušanje ministra turizma Branimira Gvozdenovića o ovoj garanciji. On je kazao da se pitanjem produženja ugovora za hotel ,,As“ 14 mjeseci bavilo više državnih organa i dodao da nema precizne procedure kako da se provjere garancije. Dodao je da su nakon ovog događaja pokrenuli inicijativu da se taj pravilnik donese.

,,As“ je prodat rusko-crnogorskoj kompaniji Nega turs u maju 2002. za pet miliona maraka uz obavezu da ulože 22 miliona maraka. Rekonstrukcija hotela je najprije kasnila zbog nepostojanja planske dokumentacije, a izbijanjem globalne ekonomske krize investitor je upao u problem.

Investitori tvrde da će, u slučaju raskida ugovora, tražiti 70 odsto od uloženih 43 miliona koliko im je Vlada priznala, te da na to imaju pravo na osnovu glavnog ugovora, prenosi Pobjeda.

Check Also

Još jedan dan bez trgovine na berzi

Ovu sedmicu na Montenegroberzi obilježio je neznatan pad oba indeksa, kao i 30 odsto manji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *