Vlada pomaže Sea Dance, Sea Rock i put na Eurosong

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore odobrila je juče pomoć festivalima Sea Rock i Sea Dance, kao i učešću RTCG na ovogodišnjem Eurosongu.

Kako bi podržalo odlazak  sastava “Highway” na Eurosong, Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) će izdvojiti  10.000 eura (plus PDV), a za taj iznos će dobiti reklamu na Javnom servisu.

Kotorski Sea Rock, čija je zvijezda  svjetski poznati  “Wilco”, koštaće, stoji u dokumentu, oko 85 hiljada, od kojih je 60.000 honorar benda. Festival, navedeno je, zbog značaja, zajednički organizuju Opština Kotor (učestvuje sa 13.000), lokalna Turistička organizacija (izdvojila 29.000 eura) i NVO Sea Rock. MORT će za ovu manifestaciju izdvojiti  20.000, “učiniti maksimalne napore u pronalaženju javnih i privatnih”  partnera za festival i učestvovati u njegovoj promociji.

Za ovogodišnji Sea Dance MORT će  firmi My Exit Adventure, isplatiti iznos od 100.000, na šta se Vlada obavezala još 2015. sklapajući 10-ogodišnji ugovor sa  organizatorom.  I za ovu manifestaciju, ministarstvo će tražiti  javne i privatne partnere, te učestvovati u njegovoj promociji.

Za razliku od Sea Rocka, koji je Vladi dostavio detaljan tabelarni prikaz svih troškova, u dokumentima nije navedeno koliko koštaju Sea Dance i Eurosong.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *