PLC Morača smanjila gubitke 40 odsto

Dodajte komentar

Akcionarsko društvo PLC Morača Podgorica objavilo finansijski izvještaj za prvi kvartal 2016. godine. PLC Morača AD PG je u prvom kvartalu 2016. godine poslovne prihode zadržao na istom nivou kao prethodne godine 280.995 eura. Međutim, poslovni rashodi su u odnosu na uporedni period umanjeni za preko 40 odsto, što je rezultiralo skoro petostruko uvećanim neto rezultatom od 137.250 eura odnosu na prethodnu godinu kada je iznosio 22.617 eura.

“Na kraju prvog tromjesečja neto rezultat i ostvarena zarada po akciji uvećani su za šest puta u odnosu na isti period prošle godine. Novi menadžment firme PLC Morača AD Podgorica naglašava da ovakakv rezultat na kraju prvog kvartala ukazuje na to da se firma konačno oporavlja, i da ovako brzi oporavak, uz trostruko smanjene troškove pokazuju u krajnjem sjajan rezultat na kraju ovogodišnjeg prvog kvartala”, navode iz ovog akcionarskog društva.

Do kraja godine najavili su realizaciju novih projekata koji će, kako su kazali,  doprinijeti još boljim poslovnim rezultatima ali i uvesti određene nove ponude u rentiranju poslovnih objekata u Podgorici, a koji ujedno podrazumijevaju savremeni i inovativni pristup radu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *