Ovo je kineski Tesla S električni automobil (video)

Dodajte komentar

Tesla Model S postavio je standarde kada je riječ o luksuznim električnim automobilima, stoga nije čudo što mnogi proizvođači u svetu pokušavaju da se mjere upravo sa ovim vozilom.

Među njima je i kineska kompanija LeEco, koja je uoči početka auto-salona u Pekingu predstavila električni koncept kao najavu budućeg produkcijskog modela – rivala Modelu S.

Koncept nazvan LeSEE je luksuzna električna limuzina za 4 putnika, koja siluetom podsjeća na svoj amerčki uzor. Međutim, dok je druga kineska firma, Youxia Motors, odlučila da napravi klona Tesle S, LeEco je izašao pred javnost sa potpuno originalnim dizajnom spoljašnjosti i putničke kabine.

1

Poput mnogih konceptnih vozila, i LeSEE ima neka futuristička rješenja (koja se najčešće odbacuju kada razvojni proces dođe do serijskog modela), poput minijaturnih kamera umjesto spoljnih retrovizora. Iako sistem otvaranja vrata u suprotnim smjerovima i odsustvo B stuba olakšavaju pristup kabini, previsoki pragovi nisu baš praktično rješenje jer otežavaju ulaz u vozilo, pa treba očekivati da ih proizvođač spusti na produkcijskom automobilu, ako do njegove realizacije zaista dođe.

3

Unutrašnjost vozila dizajnirana je po ugledu na Tesline modele, bez konvencionalnih dugmića i drugih sličnih komandi koje su mesto ustupile velikom centralnom ekranu, osetljivom na dodir. Za putnike koji sjede pozadi, obezbijeđna su dva dodatna multimedijalna displeja smještena u naslone za glavu prednjih sjedišta.

4

Volan neobičnog oblika konstriuisan je tako da se po potrebi može uvući u kokpit, a u tom trenutku upravljanje automobilom preuzima kompjuter.

2

Tehnički detalji o ovom konceptu za sada su nedostupni, a više podataka biće poznato nakon premijere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *