5 twitter alata koji povecavaju produktivnost

Dodajte komentar

Mnoge kompanije imaju problema sa vođenjem Twitter naloga, smatrajući da njegovo vođenje, analiza i kontrola zahtijevaju previše vremena. Najčešći razlozi za ove probleme su korišćenje pogrešnih internet marketing alata ili čak nekorišćenje alata uopšte.

Osim toga što povećavaju produktivnost, alati mogu da budu mnogo tačniji i precizniji od ručnog vođenja, koje iziskuje mnogo više truda i vremena. Ukoliko znate koliko je marketing na društvenim mrežama bitan za vaš biznis, i odlučili ste se za vođenje Twitter naloga svoje kompanije, alati u ovom tekstu vam mogu biti dragocjeni, piše portal marketinguj.me

  1. Zakazujte unaprijed šta ćete objavljivati uz pomoć Tweet Jukebox-a

Tweet Jukebox je interesantan alat koji vam omogućava da ubacite svoje tvitove, ili iskoristite postojeće, namjestite vrijeme kada da se objavljuje i pustite ga da on obavi sve ostalo.

5 Twitter alata koji povećavaju produktivnost

Tweet Jukebox vam omogućava da zakazujete objave u koje god vreme želite, kao i koji god dan u nedjelji želite. Velika prednost ovog alata je to što on, ukoliko ostane bez sadržaja koji treba da se objavljuje, automatski počinje da tvituje od početka.

Zakazivanje vremena je prilično jednostavno, a postoji i mogućnost da zakažete objavu na neki specifičan dan (jedanput godišnje) ili više puta godišnje. Takođe, postoji opcija frekventnog objavljivanja sadržaja.

Ovo umnogome može da vam olakša posao, a što je najvažnije, Twitter nalog vam ostaje stalno aktivan. Savjet je da pored ovoga i sami ubacujete određene sadržaje, kako nalog ne bi izgledao kao da ga vodi robot, a ne osoba.

  1. Kreirajte slike citata ili naslova vaših sadržaja koristeći alat Spurce

Spurce je besplatan, veoma jednostavan alat za korišćenje, koji vam omogućava da nevjerovatno brzo kreirate slike teksta koje su veoma korisne na Twitter-u (a i Facebook-u).

5 Twitter alata koji povećavaju produktivnost

Postupak je nevjerovatno jednostavan: izaberite sliku sa svog kompjutera, ili neku koja postoji na sajtu, dodajte joj tekst i objavite je.

Ovaj alat je veoma koristan za brzo pravljenje slike i objavljivanje iste na Twitter-u, a velika prednost alata je što ona ne mora odmah biti objavljena. Spurce vam pruža mogućnost skidanjaslike na kompjuter i objavljivanja te slike u koje god vrijeme da želite.

  1. Pratite i analizirajte svoje pratioce pomoću ManageFlitter-a

ManageFlitter je izuzetno koristan internet marketing alat koji služi za upravljanje pratiocima i objavama. Besplatna opcija ovog alata je veoma korisna, a možete se odlučiti i za dva naprednija nivoa, koji se plaćaju. Najveća razlika je u analitici koju napredni nivoi omogućavaju.

5 Twitter alata koji povećavaju produktivnost

Koristeći ManageFlitter možete saznati mnogo o svojim pratiocima. On vrlo jasno prikazuje koji je od vaših pratioca neaktivan, ko nema profil sliku, koji profil je najvjerovanije lažan (spamer)… Ali, isto tako, on pokazuje i ko je uticajan među vašim pratiocima, odnosno ko vam može biti od koristi.

Najveća prednost ovog alata je što vam omogućava da veoma lako otpratite profile koji vam ne pružaju nikakvu korist, odnosno čije praćenje je uzaludno za vas. Isto tako ManageFlitter vam svojom analitikom omogućava da vrlo lako možete da identifikujete spamere i oslobodite se njih.

  1. Kontrolišite odnose koje imate sa svojim pratiocima korišćenjem Commun.it alata

Commun.it je alat kojim provjeravate kakav odnos gradite ili imate izgrađen sa vašim pratiocima. Plaćene verzije ovog alata pružaju nevjerovante mogućnosti, dok besplatna verzija pruža ograničen nivo podataka.

5 Twitter alata koji povećavaju produktivnost

Početna strana na Commun.it je prepuna korisnih informacija. Na njoj odmah možete da vidite koga vam alat preporučuje da otpratite, a koga da zapratite. Osim toga, on prikazuje ko su najuticajniji profili u vašem Twitter okruženju, kao i to ko bi vjerovatno podijelio vaš sadržaj i time povećao reach (broj pregleda) vaših postova.

Kada su u pitanju vaši tvitovi koje ste objavili, Commun.it pokazuje listu vaših najboljih i najpopularnijih objava, što može da bude od velike koristi prilikom odlučivanja šta treba dalje da se objavi.

Pomoću ovog alata vrlo lako možete da prepoznate i ko vas je pominjao ili retvitovao, ko su vam novi pratioci i još mnogo toga. Jedna od opcija je i mogućnost automatskog tvitovanja zahvalnosti vašim najpopularnijim pratiocima ili onima koji su vas retvitovali. Ili čak automatsko svakodnevno ili nedjeljno zahvaljivanje vašim novim pratiocima.

  1. Pronađite odgovarajuće haštagove uz alat RiteTag

RiteTag vam omogućuje da vidite koji haštagovi su trenutno najpopularniji i olakšava vam odluku o haštagu. Već smo pisali koliko su haštagovi korisni i kako se pravilno koriste, i zato je svakako bolje da u većini svojih objava imate barem po jedan haštag.

5 Twitter alata koji povećavaju produktivnost

Ritetag će vam pokazati koliko je često korišćen neki haštag i koliko je vjerovatno da će vam on unaprijediti objavu za koju se odlučite. Ali, treba napomenuti, da ne bi trebalo ubacivati haštag u objavu ukoliko on nema veze sa onim šta se objavljuje, jer je smisao haštaga mnogo važniji od njegove popularnosti. Stoga, prvo odaberite različite varijacije haštagova koje biste koristili, pa tek onda provjeravajte njihovu popularnost, nikako obrnuto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *