“Rajaner” od novembra leti za Srbiju

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će najveća svjetska lou-kost avio-kompanija “Rajaner” početi u novembru da leti i za Srbiju.

Mihajlović je saopštila da će u Nišu biti potpisan ugovor između Aerodroma “Konstantin Veliki” i “Rajanera” koji će, za početak, dva ili tri puta nedjeljno imati letove iz Berlina za Niš.

Prema njenoj ocjeni, ovo je izuzetna vijest za sve građane Srbije koji će sada imati mogućnost da povoljno lete do njemačke prestonice, ali i za Niš i za jug Srbije, koji će imati koristi od putnika koje će im dovoziti pomenuta kompanija.

Ona je, ističući da se prethodne dve godine intenzivno radilo na osposobljavanju aerodroma u Nišu, navela da je Vlada Srbije opremila ovaj aerodrom neophodnom opremom i za letove u zimskim i uopšte teškim vremenskim uslovima.

Mihajlović je ujedno potvrdila da je sve spremno za direktne letove do SAD, pri čemu se prvi let od Beograda ka Njujorku očekuje 23. juna.

Srbija je, kako je podsjetila, jedina država u regionu koja ima direktan let do SAD, što je izuzetno značajno jer će se na Aerodrom “Nikola Tesla” privući i putnici iz regiona.

Ona je precizirala da ova vazdušna luka, koja ulaže 20 miliona eura u proširenje kapaciteta, već ima pet miliona putnika, što je najveći trend rasta u regionu.

Ekonomske vesti

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *