Jovović kupio “Onogošt” za 1,1 milion

Dodajte komentar

Nakon 21 oglasa i pada cijene sa početnih 11,5 miliona eura na oko 1,1 milion  hotel „Onogošt“ u Nikšiću dobiće novog vlasnika. Nikšićka kompanija Ranka Jovovića  „Comp Comerc“ od naredne sedmice postaće vlasnik hotela koji je dugo godina bio jedini hotel u gradu i jedan od simbola grada podno Trebjese. 

“Prvi put je neko uplatio depozit. Riječ je o firmi ‘Comp Comerc” čija ponuda odgovara uslovima iz oglasa, pa je i prihvaćena. Tokom naredne sedmice očekujemo potpisivanje kupoprodajnog ugovora koji je u izradi i da priča oko ‘Onogošta’ bude završena”, kazao je “Vijestima” stečajni upravnik Ranko Radinović.

Izvršni direktor firme Ranko Jovović kazao je “Vijestima” da će tek nakon potpisivanja ugovora i preuzimanja hotela govoriti o planovima za objekat koji je 2013. godine, nakon 57 godina rada, zatvoren. Sa njegovim zatvaranjem prestao je i radni odnos za 82 za stalno zaposlena radnika.

U HTP “Onogošt” klasični stečaj je uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za stalno zaposlene radnike od novca dobijenog od prodaje hotela “Nikšić” u Sutomoru.

Jovović će potpisivanjem ugovora postati vlasnik hotela površine 8,85 hiljada metara kvadratnih, koji raspolaže sa  256 ležajeva, ima restoran, dvije terase, kafanu, te banket salu i kuhinju. Tu su i pomoćne zgrade, zemljište sa dvorištem i parking.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *