Azmont banka odabrala prostorije u Podgorici, uskoro počinje sa radom

Prema nezvaničnim informacijama portala Bankar.me, Azmont Banka uskoro počinje sa radom, a za tu svrhu već su odabrali i lokaciju za svoju centralu. U pitanju je poslovna zgrada u centru Podgorice, u ulici Marka Miljanova, a koju je nekada koristila Opportunity banka (prethodnica današnje Erste banke).

Zgrada se nalazi u neposrednoj blizini sadašnjih poslovnica Erste banke i Crnogorske komercijalne banke, pored lokacije nekadašnje “stare vatrogasne stanice”. 

Kompanija Azmont investments podnijela je 01. decembra 2015. godine zahtjev Centralnoj banci za osnivanje banke. Savjet CBCG donio je krajem februara ove godine rješenje o izdavanju dozvole za rad Azmont banke Podgorica, a kako je rok za početak rada banke od donošenja rješenja tri mjeseca, za očekivati je da banka počne sa radom najkasnije do kraja maja.

To je sada već 15. banka u Crnoj Gori.

Rašad Rasulu, zamjenik izvršnog direktoraAzmont Investmenst-a, kazao je ranije da kompanija intenzivno radi na strategiji i planu pozicioniranja Azmont banke na crnogorskom bankarskom tržištu, koje ima potencijal i razvojne mogućnosti.

– “Kao investitor koji može da koristi veliko iskustvo svojih osnivača i akcionara u finansijskom sektoru, vidjeli smo potencijal i razvojne mogućnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori, uprkos jakoj konkurenciji. To je bio i osnov naše odluke da uđemo u bankarski sektor”, rekao je Rasullu ranije. On je dodao da će banka, onog trenutka kada počne s radom, dati sve od sebe da na najbolji način doprinese tom sektoru.

Kako je ranije pisano, bivši pomoćnik ministra finansija za državni trezor Miodrag Radonjić zauzeće mjesto izvršnog direktora Azmont banke.

Kako Bankar.me nezvanično saznaje, banka uveliko okuplja i kadrovsku strukturu koja bi trebalo da obezbijedi stabilan i funkcionalana početak poslovanja.

Check Also

easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda

Avio-kompanija je objavila red letenja, a obnova avio-saobraćaja je planirana za 15. jun, kada će …

One comment

  1. Postovani gosp. Mijo

    ja bih zelio doci do Vas kad budete u prilici , nadam se da cete odvojiti vrijeme i da dodam vrlo sam zainteresovan za angazman u banci gdje ste Vi sada direktor, dakle Azmont banci. Vjerujem da cemo se sresti.

    Pozdrav
    Ragip Softc Bijelo Polje
    069 177 533

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *