Arapi prijete: Rasprodaćemo imovinu u SAD

Dodajte komentar

Saudijska Arabija je zaprijetila da će rasprodati svoju imovinu u SAD ako je optuže za umiješanost u napade 11. septembra.

Vlasti Saudijske Arabije su zaprijetile administraciji predsjednika SAD Baraka Obame da će rasprodati imovinu u SAD u vrijednosti od 750 milijardi dolara ako Kongres usvoji zakon koji omogućava da se sudi saudijskoj Vladi za umiuješanost u terorističke napade 11. septembra, piše list “Njujork tajms“.

Šef Ministarstva inostranih poslova Saudijske Arabije Adel el Džubeir, kako tvrdi “Njujork tajms“, zaprijetio je SAD tokom posjete Vašingtonu u martu ove godine, naglasivši da će Saudijska Arabija biti prinuđena da proda hartije od vrijednosti i drugu imovinu u vrijednosti od 750 milijardi dolara u slučaju pojave mogućnosti njihovog zamrzavanja od strane američkog suda.

Prema informacijama lista, Obamina administracija je razgovarala sa kongresmenima i pokušavala da ih ubijedi da povuku zakon zbog prijetnje po diplomatske i ekonomske posljedice, prenosi B9.

Ranije je bivši senator Bob Grem, koji učestvuje u istrazi tragedije, izjavio da će Obama u narednih 60 dana donijeti odluku o objavljivanju tajnih dokumenata koji se tiču istrage terorističkih napada 11. septembra 2001. godine u Njujorku.

Prema tvrdnjama televizije, 28 stranica iz materijala istrage može ukazivati na umiješanost Saudijske Arabije u napade

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *