Počeli radovi na izgradnji robne kuće Ikea Beograd

Dodajte komentar

Juče je obilježen početak radova na izgradnji prve robne kuće Ikea u Srbiji. Nakon potpisivanja memoranduma u oktobru 2014, izdavanja građevinske dozvole u junu 2015. i dobijanja dozvola po novoj elektronskoj proceduri za izgradnju infrastrukture krajem prošlog mjeseca, stvoreni su svi uslovi da se počne sa izgradnjom prve robne kuće Ikea u Srbiji.

Otvaranje robne kuće se očekuje na ljeto 2017. godine. Robna kuća Ikea prostiraće se na više od 30.000 m², imaće 1.500 parking mjesta, restoran sa preko 500 mjesta, bistro, prodavnicu švedske hrane i igraonicu. Robna kuća će kupcima ponuditi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od oko 9,500 proizvoda za uređenje doma, visokog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cijenama koje će biti pristupačne građanima Srbije.

Investicija kompanije Ikea u prvu robnu kuću iznosi 70 miliona eura a biće otvoreno 300 novih radnih mjesta. Izgradnja je povjerena kompaniji Strabag.

Globalna mreža kompanije Ikea trenutno ima 375 robnih kuća i poslovne operacije u 47 zemalja, i za nju radi 172.000 ljudi.

Ikea planira da u Srbiji proširi i svoj lanac nabavke proizvoda, kroz uključivanje većeg broja domaćih kompanija koje bi mogle da za kompaniju proizvode delove asortimana.

Bif

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *