Cameron najavio četiri nastavka Avatara

Dodajte komentar

Kanadski filmski reditelj i producent James Cameron najavio je da će “Avatar” dobiti četiri nastavka, a ne tri kako je prethodno najavljeno, prenosi časopis Rolling Stone. “Odlučili smo da krenemo u zaista ogroman filmski proces”, rekao je Cameron gostujući na filmskoj konfereniciji “CinemaCon”.

Kao razloge za još jedan dodatni nastavak naveo je to da osjeća da tri filma ne bi bila dovoljna za dovršetak priče.
Ustvrdio je i da svaki pojedini nastavak može funkcionisati kao zaseban film, ali i da su istodobno međusobno povezani i funkcionišu kao saga. Premijera “Avatara 2” planirana je oko Božića 2018., a iduća tri za 2020., 2022. i 2023.

Posljednjih nekoliko godina radio sam s ekipom od četiri najbolja scenarista kako bismo stvorili svijet Avatara – likove, stvorenja, okoliš i nove kulture“, rekao je Cameron, ocijenivši da su stvari koje su razvijene što se tiče umjetničke forme već daleko odmakle od prvog filma”. “Biće to prava epska saga“, kazao je Cameron.

Avatar je prethodno držao rekord s najvećim prihodima u istoriji SAD-a, zaradivši tokom cijelog prikazivanja 760,5 miliona dolara, no sedmi dio galaktičke epopeje Ratova zvijezda “Sila se budi” oduzeo mu je rekord gledanosti zaradivši u samo tri nedjelje prikazivanja 758,2 miliona dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *