Proizvodnja u Novom duvanskom tek za tridesetak dana

Dodajte komentar

Proizvodnja cigareta u Novom duvanskom kombinatu, kojim upravlja kompanija BMJ Industries iz UAE, počeće narednih 30-ak dana, saopštio je juče “Vijestima” Isat Boljević, predstavnik arapske firme. Radni odnos sa novim poslodavcem bi trebalo da zasnuje 66 bivših radnika Duvanskog kombinta u stečaju, koji su se javili na oglas posredstvom Zavoda za zapošljavanje.

Boljević je prvobitno najavio početak proizvodnje cigareta do 15. aprila, ali remont mašina još nije završen zbog čega je rok pomjeren.

Ova kompanija je isplatila oko 100.000 eura duga svim gajiteljima duvana za otkupljeni rod iz 2015. godine. Naime, sadnja duvana je ugovorena prethodne godine sa DKP-om u stečaju koji je duvan i preuzeo u decembru 2015. i januaru 2016. godine“, objasnio je Boljević.

Kako je DKP u stečaju i 12. februara je obustavio proizvodnju cigareta, kako je dodao, postignut je sporazum da duvan iz otkupa koji se nalazio na zalihama preuzme Novi duvanski uz uslov da ga plati direktno proizvođačima.

To je Novi duvanski i uradio i naši vrijedni gaitelji su preuzeli zasluženo zarađeni novac. U ovom periodu se kod gajitelja uz konsultacije sa stručnim timom Novog duvanskog radi na uzdizanju zasada duvana i ugovaranju proizvodnje duvana i za ovu godinu. Siguran kupac za njihov duvan na osnovu ugovorene cijeni biće Novi duvanski“, istakao je Boljević.

Prema dosadašnjim najavama, kako je napomenuo, površine sa zasađenim duvanom će ove godine u Crnoj Gori biti značajno veće u odnosu na prethodnu godinu.

Novi duvanski nije pravio nikakva ograničenja za zainteresovane kooperante jer smo u prilici da preuzmemo i otkupimo višestruko veće količine duvana u odnosu na sve količine koje su u bilo kojem periodu otkupljene u Crnoj Gori. Takođe, vode se intenzivne aktivnosti kako bi i izgradnja nove fabrike na Cemovskom polju počela što je moguće prije, a sve u skladu sa preuzetim investicionim obavezama“, zaključio je Boljević.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *