Francuska osnovala 7,4 milijarde dolara težak fond za startupe, nude i posebne startup vize

Dodajte komentar

Tehnologoija.me

Evropa po pitanju startupa podosta zaostaje za Sjedinjenim Američkim Državama i zato se posljednje dvije godine na nivou Evropske unije i zemalja članica posebno mnogo radi da bi se situacija promijenila na bolje. Ponajbolji primjer za to je Francuska koja je počela s davanjem posebnih viza stranim poduzetnicima kroz “startup vizu” French Tech Ticket, ali i kroz najnovije najave o trogodišnjem ulaganju od 6,5 milijardi eura za startup projekte i tehnološke kompanije koje se bave inovacijama.

Iza svega stoji Bpifrance SA, a vodeći čovjek te organizacije za investicije manjim i srednjim poslovnim subjektima te startupima Nicols Dufourcq tvrdi da će sredstva osigurana za ovu, sljedeću i 2018. godinu biti dovoljna za pokrivanje svih potrebnih troškova te privlačenje zainteresovanih da se razvijaju u Francuskoj.

No najazanimljivije je da upravo francuska Vlada ulaže silan novac u tehnološki razvoj, svjesna da se radi o budućnosti te da bi sve skupa dugoročno moglo biti isplativo za samu Francusku u globalu. Upravo zato jer oni koji se odluče za ova sredstva pomoći za pokretanje posla u ozbiljnijem smjeru jesu u samoj Francuskoj i time pomažu u njenom razvoju, prenosi Ictbusiness.

Konkretnije, kod French Tech Ticket stvari idu tako da svi oni koji se odluče tražiti podsticaje moraju živjeti u Francuskoj minimalno šest mjeseci od trenutka kad je startup pokrenut, moraju znati engleski jezik, mora ih u startupu biti najviše četvoro s tim da osnivač mora biti Francuz koji živi u inostranstvu.

U ovoj priči riječ je o francuskim državljanima, odnosno svima onima koji imaju posao registrovan u Francuskoj i cilj je razviti sve regije u zemlji, a ponajprije se misli na modernizaciju po pitanju ekologije, zdravstva, obrazovanja, financijskog sektora…

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *