Alessandro Benetton napušta modu

Dodajte komentar

Jedan od nasljednika u milijarderskoj porodici, koja je vlasnik uhodanog modnog brenda Benetton, više ne namjerava da se bavi porodičnim poslom, nego će biti u potpunosti bposvećen samostalnom poslovnom putu i svojoj privatnoj investicionoj kompaniji. Italijanski biznismen Alessandro Benetton je drugo od četvoro djece Luciana Benettona, koji je zajedno sa svojom sestrom i dva brata osnovao italijansku modnu kuću Benetton prije 51 godina.

Alessandro se obrazovao prije svega u SAD-u, najprije je diplomirao ekonomiju na Univerzitetu u Bostonu, a onda je početkom devedesetih završio MBA na Harvard Business School. Ubrzo nakon završetka studija, iako je dijete vrlo bogatih roditelja, i jedan od nasljednika veoma uspješnog brenda Benetton, odlučio se na samostalnu poslovnu karijeru i 1992. godine osnovao jednu od prvih privatnih italijanskih investicionih kompanija 21 Investimenti. Danas, kaže, bio je ponosan na ovu odluku, jer se pokazalo da je u stanju da funkcioniše samostalno bez pomoći svoje uticajne porodice.

Investiciona firma 21 Investimenti ima poslovne kancelarije u Trevisu, Milanu, Parizu, Ženevi i Varšavi.

Između 2012. i 2014. godine, Alessandro Benetton je vodio poslovnu grupi Benetton, ali onda je dao ostavku na tu poziciju i sada je samo jedan od članova odbora.

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *