4 razloga zašto je onlajn biznis najbolja investicija koju ćete ikad napraviti

Dodajte komentar

Preduzetnici su rijetka vrsta pojedinaca koji neprekidno istražuju nove poslovne mogućnosti. Neki ih istražuju sami, dok drugi stalno bacaju nove ideje.

Većina mogućnosti, bez obzira kako mogu zvučati, završe kao noćna mora zbog ogromnog troška, spore proširivosti i niskih marži. Onlajn preduzeća, međutim, mogu biti veoma privlačna jer nemaju tradicionalne prepreke sa kojima se većina novih poduhvata suočava. Slijede četiri razloga zašto je onlajn biznis najbolja investicija koju preduzetnici mogu napraviti.

  1. Nude nevjerovatnu proširivost

Neće se svaki onlajn biznis odmah pretvoriti u ogroman uspjeh sa brzim eksponencijalnim rastom. Mnogi preduzetnici će započeti onlajn biznis razmišljajući da će ih klijenti odmah naći i da će se prodaja sipati jer imaju malo prostora na Internetu. Misle da je nekoliko tvitova i nekoliko postova na Fejsbuku sve što je potrebno da se lavina onlajn biznisa pokrene.

Širenje bilo kojeg biznisa nije lako. Onlajn biznis nije ograničen i postoji za širu javnost.

Kada su uspješan marketing i strategija oglašavanja jednom prepoznati, onlajn biznis prosto može ostvariti svoj cilj i učiniti da budžet raste veoma brzo.

  1. Pruža neograničenu slobodu

Onlajn biznis mnoge preduzetnike privlači zbog slobode koju nudi. Savremena tehnologija, laptopovi, tableti, poslovne aplikacije i internet telefonija su samo neki od alata koji omogućavaju kompanijama da rade sa bilo koje lokacije. Sljedeći put kad budete u nekom kafeu pogledajte oko sebe – garantujemo da neko radi na svom onlajn biznisu ili start-ap kompaniji dok je povezan na bežični internet i pijucka svoju omiljenu kafu.

Ne biti vezan za određenu lokaciju ili svoj sto od 9 do 5 može biti veoma moćno. Neki preduzetnici ne znaju kako da izbalansiraju slobodu i propadnu, dok drugi koriste slobodu kao motivaciju da rade još više. Pravi preduzetnici poštuju slobodu i shvataju da je naporan rad vrijedan mogućnosti da provedu više vremena sa svojim porodicama i bave se aktivnostima koje većina propušta jer su dio rutine koja se zove od 9 do 5.

  1. Mali trošak i visoke marže

Onlajn firma će vam često omogućiti da eliminiše neke od velikih troškova vezanih za poslovanje van Interneta. Ne samo da možete eliminisati stvari kao što su skup poslovni prostor i dugoročna lizing zaduženja, već ćete moći eliminisati potrebu da skladištite svoju robu.

Zamislite da imate firmu koja prodaje šešire i da nudite pet varijacija: crvenu, plavu, zelena, žutu i narandžastu. Na fizičkoj lokaciji biste morali da imate sve varijacije u zalihama jer ne znate koji će šešir kupiti ljudi koji prolaze. Ako se žuti šeširi ne prodaju prisiljeni ste da snizite njihovu cijenu i da izgubite novac. Prodaja istih šešira onlajn znači da ćete ih prodati sve i da neće ostati neprodate robe.

  1. Pristup svjetskom tržištu

Lijepa stvar u vezi onlajn biznisa je mogućnost da se vodi non-stop bez ograničenja. Ne postoje geografske granice i ne postoji određeno radno vrijeme – onlajn biznis može da proizvodi prihod bez prestanka, čak i dok spavate.

Uz dobro osmišljen plan društvenih medija i plaćene medijske strategije, onlajn biznis može napredovati. Imate pristup cijelom svijetu u svako doba. Onlajn kompaniji daje prednost luksuz da budete u mogućnosti da ciljate određene države i regione.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *