Umjesto Kombinata aluminijuma niče tržni centar

Dodajte komentar

Mi­je­nja se DUP-a In­du­strij­ska zo­na KAP-a -ko­ri­dor ju­žne obi­la­zni­ce i ovaj do­ku­ment od ju­če je na pet­na­e­sto­dnev­noj jav­noj ras­pra­vi. Pod­ruč­je ko­je je pred­met za­hva­ta pla­na je po­vr­ši­ne 37 hek­ta­ra i na­sla­nja se na ma­gi­stral­ni put Pod­gor­i­ca-Bar na is­to­ku, sa ju­žne i sje­ver­ne stra­ne ogra­ni­čen je DUP-om In­du­strij­ska zo­na KAP-a -iz­mje­ne i do­pu­ne, a sa sje­ve­ro­za­pad­ne stra­ne gra­ni­com DUP-a Dah­na 2.

U od­lu­ci ko­ju je pot­pi­sao Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić, gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce, pi­še da je pro­stor za­hva­ta pla­na po­di­je­ljen na blo­ko­ve i ur­ba­ni­stič­ke par­ce­le na ko­ji­ma su pla­ni­ra­ne raz­li­či­te na­mje­ne po­vr­ši­na.

Ka­ko sa­zna­je Dan, plan će pred­vi­dje­ti tr­žni cen­tar.

Plan­skim rje­še­njem, na po­vr­ši­ni blo­ko­va 1 i 2 pla­ni­ra­ne su po­vr­ši­ne za cen­tral­ne dje­lat­no­sti ko­je su plan­skim do­ku­men­tom pre­te­žno na­mi­je­nje­ne smje­šta­ju cen­tral­nih -po­slov­nih, ko­mer­ci­jal­nih i uslu­žnih dje­lat­no­sti i obi­ljež­ja su cen­ta­ra na­se­lja. Na po­vr­ši­ni blo­ko­va 3,4,5,6 i 7 pla­ni­ra­ne su po­vr­ši­ne za in­du­stri­ju i pro­iz­vod­nju a to su po­vr­ši­ne ko­je su plan­skim do­ku­men­tom pre­te­žno na­mi­je­nje­ne raz­vo­ju pri­vre­de ko­ja ni­je do­zvo­lje­na u dru­gim pod­ruč­ji­ma – pi­še u do­ku­men­tu.

Pi­sa­ne pri­mjed­be i su­ge­sti­je se mo­gu do­sta­vlja­ti Se­kre­ta­ri­ja­tu za pla­ni­ra­nje i ure­đe­nje pro­sto­ra i za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne. Do­ku­ment je na jav­noj ras­pra­vi 15 da­na, a cen­tral­na ras­pra­va je za­ka­za­na za 12. april za 11 ča­so­va u pro­sto­ri­ja­ma Se­kre­ta­ri­ja­ta.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *