Atlas Banka nije izdavala garancije za privatizaciju hotela As

Dodajte komentar
Atlas banka u Podgorici

Atlas banka nikada nije bila dio procesa izdavanja bankarskih garancija za privatizaciju hotela As u Perazića Dolu, saopštili su danas njeni predstavnici.Povodom učestalih špekulacija u medijima vezano za navodno neispunjavanje obaveza po garancijama datim za privatizaciju hotela As, želimo da obavijestimo javnost da Atlas banka nikada nije bila u bilo kom obliku ili formi dio ovog procesa, pa ni u vidu izdavanja bankarskih garancija“, navodi se u saopštenju Atlas banke.

Svako pominjanje Atlas banke u tom kontekstu, kako se dodaje, njeni predstavnici smatraju zlonamjernim pokušajem nanošenja štete ugledu i reputaciji toj finansijskoj instituciji.

“Pravni tim će zbog toga pokrenuti pravnu zaštitu banke i njenog ugleda, prema medijima koji iznose senzacionalističke vijesti bez ikakvih činjenica i materijalnih dokaza“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo turizma i održivog razvoja je nedavno podnijelo krivičnu prijavu protiv šest osoba, jer bankarska garancija od tri miliona eura za hotel As nije valjana.

Socijaldemokratska partija SDP zatražila je nedavno kontrolno saslušanje ministra turizma i održivog razvoja, Branimira Gvozdenovića, kako bi se utvrdile sve činjenice u slučaju finansijskih garancija izdatih za hotel As u Perazića dolu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *