Odličan Android trik za uštedu baterije

Dodajte komentar

Pametni telefoni nisu samo za telefoniranje, njima možemo fotografisati, gledati video snimke, ili možemo igrati video igre. Zbog toga i ne čudi što nam je baterija gotovo uvijek prazna.

Na svu sreću, Google je uvidio ovo i dodao opciju koja štedi bateriju, koja je dostupna svim korisnicima Android Marshmallow verzije.

U okviru podešavanja možete naći Ultra Power Saving režim koji će drastično uštedjeti bateriju. Ako je vjerovati kompaniji Google, možete uštedjeti do 30 posto baterije.

Kako biste pronašli opciju, pokrenite Settings aplikaciju (naravno, provjerite da li imate najnoviju Android verziju) i kliknite na opcije baterije, tj. na podmeni, prenosi Tehnologija.me

Vidjećete koliko vam je ostalo vremena dok se baterija ne isprazni u potpunosti ali i dodatne opcije koje to vrijeme mogu da produže. Kada se opcija aktivira, telefon automatski prelazi u režim mirovanja. Sve aplikacije koje se ne koriste neće biti aktivne.

Režim će takođe aktivirati i crno-bijelu temu i isključiti Wi-Fi i Bluetooth konekcije, pa čak i mobilni internet kada je ekran isključen, piše Mirror.

Baterije su sve manje zato što korisnici prave sve tanje telefone pa je nedovoljno prostora za veliku bateriju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *