Gvozdenović: Intenzivnija gradnja na “Plavim horizontima” u naredna dva mjeseca

Dodajte komentar
Plavi hotizonti

Određeni radovi na višemilionskom projektu na Plavim horizontima su zastali, ali prema najavama investitora, katarske kompanije Qatari Diar, intenzivnija gradnja se očekuje u naredna dva mjeseca, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović.

On je, odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Liberalne partije LP Andrije Popovića, kazao da je napravljen Prostorno-urbanistički, kao i Detaljni urbanistički plan koje je donijela Skupština Opštine za Pržno 1, dok je za Pržno 2 u fazi izrade.

“Pripremni radovi su takođe već počeli. Prvobitno je najava bila da će u oktobru početi intenzivni radovi na hotelu, sada se dodatno rade ekonomske analize, a prema najavama koje imamo, to će se desiti u naredna dva mjeseca”, rekao je Gvozdenović.

On je naveo da je, zbog precizne informacije, tražio sastanak sa predsjednikom Borda direktora Qatari Diara kako bi dobili precizne datume o početku radova u vezi sa investicionim projektom.

Prema njegovim riječima, javni dokumenti i prostorni plan za Pržno i Qatari Diar imaju jasno definisanu namjenu šta tu može da se radi.

“Qatari Diar je jedna od velikih svjetskih kompanija koja ulaže u 29 zemalja svijeta. Siguran sam da je važno za crnogorski turizam i ukupan njegov razvoj što imamo takvog investitora na ovom prostoru”, ocijenio je Gvozdenović.

On je kazao da je investitor spreman da prenese najbolju svjetsku praksu i uredi taj prostor prema najvećim svjetskim standardima.

“Na njihovom sajtu ste mogli da vidite kako izgleda to hotelsko turističko naselje i visoki kvalitni hotelski kompleks bez stanovanja, samo poslovanja. To je vrlo precizno definisano u planskom dokumentu”, naveo je Gvozdenović.

On je dodao da jedan upravljač upravlja hotelom, otvorenog pristupa, sa saobraćajem koji je realizovan na električni pogon i visokim kvalitetom odnosa prema zelenom prostoru.

“Radi se o jedinstvenom hotelskom kompleksu otvorenog tipa, sa 168 ključeva u hotelu i 23 turističke vile sa 78 ključeva”, precizirao je Gvozdenović.

On je naveo da Vlada na sve načine pokušava da stvori kvalitetan ambijent sa aspekta dostupnosti, pri čemu su značajno smanjene poslovne barijere u vezi sa izdavanjem građevinskih dozvola, kao i da rade sve kako bi te projekte ubrzali.

Mediji su ranije pisali o mogućem odustajanju katarske kompanije od gradnje višemilionskog projekta na Plavim horizontima, dok su iz Ministarstva saopštili da se radi o usporavanju dinamike realizacije projekta u cilju njegovog prestrukturiranja, sa akcentom na izgradnji visokokvalitetnog hotelskog rizorta kategorije pet zvjezdica.

cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *