Crnagoraput blokirala račun Opštine Budva

Dodajte komentar
Budva

Kompanija Crnagoraput blokirala je račun Opštine Budva zbog duga od 350.000 eura, na ime izvedenih radova na asfaltiranju puta ka selu Krapina.Podgorička firma je prije četiri godine bila angažovana da asflatiranju kompletnu putne dionice od 6.5 kilometara, od manastira Podmaine do sela Krapina, za šta je Planom investicija 2012. bilo predviđeno 519.000 eura.

Ipak, kompletna dug prema Crnagoraputu za izvedene radove nije proteklih godina nije izmiren, zbog čega je prije nekoliko dana uslijedila sudska blokada opštinskog računa, pišu Dnevne novine.

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović gostijući sinoć na lokalnoj TV potvrdio je da je račun u Opštine u blokadi, te da je ostalo vrlo malo da se ona “skine”.

Dnevnim novinama je u opštini potvrđeno da će blokada do kraja radnog dana da bude skinuta, čim se stvore mogućnosti da se započne z isplatama zaostalih zarada zaposlenima, budžetskim potrošačima.

Opštininski račun je proteklih mjeseci konstatno pod blokadom, taman što Opština zbog dobrog punjenja kase isplati jednog povjerioca, uslijedi nova blokada. To je i razlog što je došlo do kašnjnja u isplatama zarada.

Gradnja puta ka selu Krapina povjerena je 2009. budvanskoj kompniji “Gugi commerce“, a upravo zbog brojnih malverazacija, poktrenuta je prije par mjeseci opsežna istraga Specijalnog tužilštva, u okviru koje je uhapšen vlasnik ove građevinske firme Branislav Gugi Savić.

Prema procjenama vještaka, koje je angažovalo Specijalno tužilaštvo, šteta koja je gradnjom puta nanijeta Opštini Budva je procijenjena na 1.1 milion eura. Osumnjičeno je još nekoliko opštinskih funkcionera, te službenika članova tenderske komisije,koji su i salsušani u okviru istrage.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *