Banke neće imati problema zbog otkazivanja saradnje Commerzbanka-a

Dodajte komentar

Sve poslovne banke imaju račune za transakcije novca sa inostranstvom kod više banaka, tako da ne bi trebalo očekivati probleme nakon što je njemačka Komerc banka zatvorila račune svim poslovnim bankama iz Crne Gore rekli su “Pobjedi” bankari.

Iz Socijete ženeral banke Montenegro saopštili su juče da oni realizuju transakcije novca sa inostranstvom preko svoje matične banke.

Raskid ugovora sa Komerc (Commerz) bankom neće imati uticaja na naš odnos sa klijentima. Instrukcije za plaćanje za pravna i fizička lica takođe izdajemo na matičnu banku kazali su Pobjedi iz ove banke.

Iz NLB su objasnili da svaka poslovna banka ima više računa za ova plaćanja, ali i upozorili da sve koji su bili vezani za Komerc banku treba obavijestiti.

NLB ima više korespodentih banaka među kojima su Dojče i Rajfajzen. Komerc banka je uglavnom služila za međubankarske transancije, jer su sve naše komercijalne banke imale račune kod nje. Ako neka kompanija posluje sa firmom koja je vezana za Komerc banku, mora obavijestiti poslovnog partnera kako bi dobio novo uputstvo za plaćanje takozvani SVIFT kazali su “Pobjedi” iz NLB.

Komerc banka je, kako su objavili mediji, otkazala ovu uslugu crnogorskim poslovnim bankama sa obrazloženjem da je mali obim platnog prometa sa Crnom Gorom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *