Prosječna zarada u februaru veća 0,2 odsto

Dodajte komentar

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u februaru je, prema podacima MONSTATA, iznosila 491 eura i bila je 0,2 odsto veća nego u januaru.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u februaru je u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,7 odsto, dok je u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini bila 2,3 odsto veća, pokazuju podaci MONSTATA.

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru, u odnosu na januar, pale 0,4 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,6 odsto“, navodi se u saopštenju MONSTATA.

Prosječna bruto zarada u februaru je iznosila 739 eura.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u februaru su porasle u sektoru obrazovanje pet odsto, administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti 3,3 odsto, državne uprave i odbrane 1,7 odsto, saobraćaja i skladištenja 1,4 odsto, snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 0,9 odsto, umjetnosti, zabave i rekreacije 0,5 odsto, finansijskih i djelatnosti osiguranja 0,3 odsto i zdravstene i socijalne zaštite i prerađivačke industrije po 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poljoprivrede, šumarstva i ribarstva 15,9 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 5,6 odsto, snabdijevanja vodom, upravljanja otpadnim vodama, kontrole procesa uklanjanja otpada i sličnih aktivnosti 4,9 odsto, građevinarstva 3,5 odsto, ostalih uslužnih djelatnosti 3,3 odsto, poslovanje sa nekretninama 2,8 odsto, usluge smještaja i ishrane 2,6 odsto, vađenje rude i kamena dva odsto i informisanja i komunikacija 0,1 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *