Novi Duvanski: Vukašinović vršilac dužnosti izvršnog direktora

Dodajte komentar

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Novog duvanskog kombinata (NDKP) biće Slavoljub Vukašinović, odlučeno je na sjednici Odbora direktora tog preduzeća, piše Dan.Vukašinović je do sada obavljao funkciju direktora Duvanskog kombinata (DKP), dok je na novoj funkciji zamijenio dosadašnjeg izvršnog direktora NDKP, Dejanu Šuškavčević.

Šuškavčević je na istoj sjednici, održanoj u petak, razriješena dužnosti i njoj je ponuđeno da u NDKP zadrži mjesto sekretara. Šuškavčević, koja je na mjestu izvršnog direktora bila od osnivanja NDKP 2011, ima rok do 1. aprila da se izjasni u vezi sa ponudom.

U NDKP još nije počelo zapošljavanje radnika, iako je 30 bivših radnika DKP angažovano na remontu mašina. Radi se o jednom broju radnika koji su se našli na spisku od ukupno 66 bivših zaposlenih koje je izabrao investitor, odnosno kompanija BMJ Industries FZ LLC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), za prelazak u NDKP.

Najveći broj angažovanih radnika je, koji su zajedno sa ostalim kolegama dobili otkaze nakon što su predstavnici Vlade, Glavnog grada i arapske kompanije potpisali ugovor o upravljanju, odnosno dokapitalizaciji NDKP, prijavljen je na Biro rada.

Predstavnici investitora sa radnicima koji su angažovani nijesu dogovarali način plaćanja za trenutni angažman, visinu zarade, niti su radnicima dali garanciju da će biti plaćeni za rad.

Ugovor sa BMJ Industriesom je zaključen sredinom februara. Investitor je obavezan da u roku od godinu na placu na Tuškom putu, koji predstavlja ulog Glavnog grada u NDKP, napravi fabriku. Do završetka gradnje, NDKP će koristiti fabriku DKP.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *