Batman i Superman nenadmašni na blagajnama

Superjunaci Batman i Superman tokom uskršnjeg  vikenda bili su nepobjedivi u sjevernomeričkim bioskopima, odnosno na sjevernoameričkim blagajnama, pokazali su finansijski podaci filmskih studija.

Film “Batman v Superman: Zora pravde” s Benom Affleckom i Henryjem Cavillom zaradio je 170 miliona dolara, iako su ga kritičari pokopali.

Povrh toga film je globalno zaradio još 254 miliona dolara, što je najuspješniji početak prikazivanja nekog filma o superjunacima.

Na drugom je mjestu Disneyjev animirani hit “Zootropola” s 23 zarađena miliona ovaj vikend. Film se prikazuje četiri nedjelje i ukupno je u Americi zaradio 240 miliona dolara, a u svijetu nešto manje od 700 miliona .

Treća je romantična komedija “Moje grčko vjenčanje 2“, nastavak uspješnice iz 2002. godine sa zarađenih 18 miliona dolara.

Podaci pokazuju da je publika koja je gledala Batmana i Supermana uglavnom muška i mlađa, odnosno da su dvije trećine ulaznica kupili muškarci od 18 do 34 godine. “Moje grčko vjenčanje” privuklo je većinom žensku publiku, nezainteresovanu za nadmetanje superheroja.

Check Also

Ovo je najskuplji SUV na svijetu (video)

Startna cijena SUV modela Karlmann King iznosi 1,8 miliona dolara, a u zavisnosti od želja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *