Batman i Superman nenadmašni na blagajnama

Superjunaci Batman i Superman tokom uskršnjeg  vikenda bili su nepobjedivi u sjevernomeričkim bioskopima, odnosno na sjevernoameričkim blagajnama, pokazali su finansijski podaci filmskih studija.

Film “Batman v Superman: Zora pravde” s Benom Affleckom i Henryjem Cavillom zaradio je 170 miliona dolara, iako su ga kritičari pokopali.

Povrh toga film je globalno zaradio još 254 miliona dolara, što je najuspješniji početak prikazivanja nekog filma o superjunacima.

Na drugom je mjestu Disneyjev animirani hit “Zootropola” s 23 zarađena miliona ovaj vikend. Film se prikazuje četiri nedjelje i ukupno je u Americi zaradio 240 miliona dolara, a u svijetu nešto manje od 700 miliona .

Treća je romantična komedija “Moje grčko vjenčanje 2“, nastavak uspješnice iz 2002. godine sa zarađenih 18 miliona dolara.

Podaci pokazuju da je publika koja je gledala Batmana i Supermana uglavnom muška i mlađa, odnosno da su dvije trećine ulaznica kupili muškarci od 18 do 34 godine. “Moje grčko vjenčanje” privuklo je većinom žensku publiku, nezainteresovanu za nadmetanje superheroja.

Check Also

U skupštinsku proceduru ušao predlog završnog računa budžeta za prošlu godinu

U skupštinsku proceduru je juče stigao predlog završnog računa budžeta za prošlu godinu u kojem …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *