Za naftu sada jedan partner

Dodajte komentar
Ilustracija

Konzorcijum kompanija Marathon i OMV se povukao iz tendera  za  istraživanje nafte i gasa u crnogorskom podmorju. Pismo da se povlači iz ovog posla poslala je i kompanija Mediterranean članica konzorcijuma sa firmom Energean.

To je navedeno u izvještaje o radu Savjeta  za  privatizaciju i kapitalne projekte  za  perid od 1. jula do 31. decembra prošle godine koji je juče usvojila Vlada.

Neophodno je definisati dalji status kompanije Energean, koja je i dalje zainteresovana  za  dodjelu ugovora na jednom od blokova ponuđenih na tenderu”, navedeno je u izvještaju.

Jedini preostali treći konzorcijum je Eni/Novatek sa kojim su, kako je navedeno, uspješno završeni pregovori i parafiran predlog ugovora o koncesiji.

Ministarstvo ekonomije će početkom februara Vladi dostaviti predlog ugovora o koncesiji, nakon čega će ugovor dostaviti Skupštini Crne Gore na razmatranje”, navedeno je u izvještaju.

Predlog ugovora o koncesiji sa ovim konzorcijumom još nije poslat Vladi, iako se u izvještaju najavljuje da će to biti urađeno početkom februara.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *