MIPA i FIPA potpisali Memorandum o razumijevanju

Dodajte komentar

Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija MIPA i Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini FIPA su juče u Podgorici, potpisali Memorandum o razumijevanju, uzimajući u obzir zajednički interes u razvijanju ekonomske saradnje između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.Memorandum je u ime MIPA-e potpisao direktor Miloš Jovanović, i ispred FIPA-e  direktor Gordan Milinić.

Potpisivanju je prisustvovao ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj GoriĐorđe Latinović, koji je izrazio zadovoljstvo zbog najavljene saradnje naše dvije zemlje.

Direktor FIPA-e, Gordan Milinić predstavio je investicioni ambijent u Bosni i Hercegovini kao i njihovo iskustvo u privlačenju stranih investicija. Milinić je istakao da zemlje poput Crne Gore i Bosne i Hercegovine treba međusobno da sarađuju u cilju zajedničkog privlačenja stranih investicija u region kako bi investicioni potencijali bili sto bolje iskorišteni, kao i da je ovaj Memorandum samo prvi korak u toj saradnji.

Direktor MIPA-e, Milos Jovanovic, zadovoljan je potpisanim Memorandumom.

Dogovorili smo medjusobnu razmjenu investitora, u zavisnosti od biznis kojim zele da se bave. Takodje smo dogovorili formiranje zajedničke strategije na privlačenju investitora, kako bi unaprijedili strategiju regiona u odnosu na druge zemlje i regione, sa kojima se takmičimo na polju privlačenja stranih investitora” , zaključio je Jovanović.

Obje strane su se usaglasile da promovišu aktivnosti međunarodno ekonomske i poslovne saradnje i razmjenjuju stručno iskustvo u oblasti promocije investicija, a u okviru zajedničke pomoći i podrške.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *