MasterCard uvodi uslugu Android Pay u Evropi

Dodajte komentar

Nakon uspješnog lansiranja usluge za mobilno plaćanje Android Pay u SAD-u, u senptembru 2015. godine, kompanije Google i MasterCard donose ovo rješenje u Evropu. Prva zemlja gdje će ova usluga postati dostupna je Velika Britanija. Milioni korisnika MasterCard kartica i Android uređaja u Velikoj Britaniji će uskoro imati na raspolaganju siguran način za obavljanje mobilnih plaćanja i kupovina, nakon što je kompanija Google najavila da će lansirati uslugu Android Pay na ovom tržištu. HSBC, Lloyds i M&S Bank banke će prve podržati uslugu Android Pay u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi se u saopštenju.

Android Pay omogućava korisnicima MasterCard kreditnih, debitnih, pripejd i biznis kartica da koriste svoje Android pametne telefone prilikom svakodnevnih kupovina u radnji ili iz Android aplikacija.

Kada korisnik MasterCard kartice preuzme aplikaciju i podesi svoj račun, obavljanje plaćanja putem Android Pay usluge postaje jednostavno i sigurno. Prilikom plaćanja, korisnici otključavaju svoj uređaj, prinose ga terminalu za plaćanje na bilo kojoj lokaciji gdje su MasterCard beskontaktna plaćanja prihvaćena i njihovo plaćanje se time kompletira. Kompanija MasterCard je postavila osnovu za sigurna digitalna plaćanja, tako da potrošači mogu da koriste svoje kartice kada, gdje i kako to žele.

MasterCard beskontaktna plaćanja su prihvaćena u 74 zemlje i na više od četiri miliona trgovačkih lokacija širom svijeta.

Indikator

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *