Vrijeme je novac: Saznajte koliko zaista košta vaših sat vremena

Dodajte komentar

Vjerovatno ste se susreli sa situacijom u kojoj niste znali da li da unajmite nekoga da vam obavi bitan posao ili da sami zavrnete rukave. I, vjerovatno, ste se u nekim od tih situacija potpuno zapetljali i izgubili mnogo i vremena i novca ne završavajući posao po planu.

Srećom, od sada ne morate sami kalkulisati između isplativosti ove dve veoma bitne stavke, jer postoji način da izračunate koliko zaista vrijedi vaše slobodno vrijeme. Za razliku od drugih alata, ovaj ne uračunava samo vašu platu.

Odgovarajući na nekoliko interaktivnih pitanja možete tačno odrediti kada ćete uposliti ruke, a kada je bolje preustiti priču profesionalcu. Pitanja su jednostavna, na primjer, koliko slobodnih sati dnevno imate, koliko dugo biste čekali u redu za poklon karticu od 100 eura ili koliko biste sati prekovremenog prihvatili na odmoru.

Dakle, kako stara izreka kaže ’Novac je vrijeme, a vrijeme je novac’ stoga oprobajte novi Norveški sajt Spare Time kako biste otkrili koliko vrijedi vaše vrijeme. Odgovori vas mogu iznenaditi.

Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *