Hiljadu plus: Ogromne gužve u bankama prvog dana prijave

Dodajte komentar

Građani zainteresovani za kupovinu stana preko projekta 1.000 plus, od jutros su počeli da predaju neophodnu dokumentaciju u sedam banaka.Reporter Portala RTCG javio je da je u većini banaka u Podgorici, i prije njihovog otvaranja, bila velika gužva.

Građani će narednih 30 dana moći da se prijave za učešće u projektu. Međutim, očigledno je da građane najviše zanima kupovina stana u Podgorici, gdje je ponuđen 641 stan od 753 ukupno u projektu.

Cijene metra kvadratnog stana, biće između 500 i 1.200 eura. Najjeftiniji su u Plužinama, a najskuplji u Podgorici.

Riječ je o stanovima u devet crnogorskih opština, koje će graditi 16 građevinskih kompanija. Planirana su 33 objekta, od kojih je završeno njih sedam, dok je krajnji rok za izgradnju svih objekata druga polovina 2017. godine.

U projektu će učestvovati sedam banaka CKB, Erste, Komercijalna, NLB, Societe Generale, Prva i Lovćen banka. Od projekta je odustala Hypo Alpe Adria banka.

Zainteresovani građani će stanove moći da kupe u Podgorici (641), Nikšić (47), Bijelo Polje (25), Herceg Novi (16), Plužine (11) Pljevlja (8), Ulcinj i Cetinje po dva i Mojkovac jedan.

Portal RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *