ePortal CBCG primio 10.000 zahtjeva

Jubilarni 10.000 zahtjev putem ePortal-a stigao je danas u Centralnu banku Crne Gore (CBCG), a kako su saopštili, ovim se potvrđuje opredijeljenost državnih i lokalnih organa, pravnih lica i građana da sve češće koriste elektronske servise za obavljanje poslova sa CBCG.

Kako su naveli, osnovna prednost korišćenja elektronskih servisa jeste jednostavan pristup podacima putem interneta, što podrazumijeva dostupnost sa bilo kojeg mjesta u svijetu, uz uštedu vremena i novca.

CBCG je omogućila on-line učešće na aukcijama državnih zapisa, kao i pristup podacima iz Sistema prinudne naplate što podrazumijeva pregled izvršenih naloga, pregled neizvršenih i djelimično izvršenih naloga, potvrda o broju dana blokade, redosljed naplate u evidenciji prioriteta i Centralnog registra transakcionih računa. Pored navedenog, realizovana je i usluga on-line plaćanja u skladu sa Odlukom o tarifama. Već su otpočele aktivnosti i na realizaciji izdavanja elektronskog izvještaja prema podacima kreditnog registra, za pravna i fizička lica u Crnoj Gori.

Korišćenje ponuđenih servisa počeli su da se primjenjuju 3. avgusta prošle godine.

Na sajtu CBCG data su uputstva za korišćenje elektronskih servisa CBCG.

CdM

Check Also

Jack Ma prodao dionice Alibabe vrijedne 8,2 milijardi dolara

Osnivač kineske kompanije Alibaba, Jack Ma na prodaji dionica inkasirao je milijarde dolara nakon što …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *