Đenerali se vratio na nivo prije krize

Dodajte komentar

Italijanski Đenerali saopštio je da se operativno poslovanje vratilo na nivo prije krize jer je u 2015. ostvaren najbolji neto profit u posljednjih osam godina.

Neto profit italijanske osiguravajuće kuće je u fiskalnoj 2015. godini porastao za 21,6 odsto, na 2,03 milijarde eura, dok je profit iz poslovanja, odnosno zarada prije kamata i poreza (EBIT), skočila za 6,1 odsto, na 4,8 milijardi eura, prenosi agencija Frans pres.

Ovakvi rezultati su, međutim, znatno ispod očekivanja analitičara, koji su prognozirali neto profit od 2,25 milijardi eura, i operativnu zaradu od 4,92 milijarde eura, prema rezultatima koje je sprovela istraživačka kompanija Faktset estimejts.

Kako navodi AFP, predsjednik Đeneralija Gabrijele Galateri di Đenola je uputio pohvale na račun godišnjih rezultata.

Pozitivni rezultati iz 2015. godine su ukazali na kvalitet plana o zaokretu poslovanja koji je kompanija realizovala u proteklih nekoliko godina, i odraz su nove strategije započete prošle godine“, navodi se u njegovom saopštenju.

Italijanska osiguravajuća kuća je 2013. godine predstavila trogodišnji plan, s ciljem povećanja profitabilnosti putem smanjenja troškova i prodaje udjela u poslovanjima koji nemaju veze sa njenom osnovnom osiguravajućom djelatnošću.

Đenerali je, takodje, saopštio da će povećati isplatu dividendi za 20 odsto, na 0,72 eura po akciji.

Sa 78.000 zaposlenih u 60 zemalja svijeta, Đenerali ima oko 72 miliona klijenata, navodi Frans pres.

B92, Tanjug

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *